Η συμβολή της δια βίου μάθησης στην εργασία των σπουδαστών: η περίπτωση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





The contribution of lifelong learning to students' work: the case of trained teachers (EL)
Η συμβολή της δια βίου μάθησης στην εργασία των σπουδαστών: η περίπτωση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών (EL)

Φυτιλάκος, Θεόδωρος

aegean

Σκοπός της παρούσης έρευνας ήταν να διερευνήσει τις απόψεις των εκπαιδευομένων αναφορικά με τα προγράμματα ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης στα οποία έχουν συμμετάσχει. Η έρευνα που διεξήχθη ήταν πρωτογενής ποσοτική έρευνα και χρησιμοποίησε ως βασικό εργαλείο το ερωτηματολόγιο. Με τη μέθοδο της βολικής δειγματοληψίας επιλέχθηκαν 80 εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θεωρούν αναγκαία την συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά προγράμματα, ανεξαρτήτως του πόσα χρόνια έχουν προϋπηρεσίας. Ωστόσο επιθυμούν τα επιμορφωτικά προγράμματα να ανταποκρίνονται απόλυτα στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Επίσης θεωρούν ότι η συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά προγράμματα θα πρέπει να ακολουθείται είτε από προαγωγή, είτε από αύξηση μισθού, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά προγράμματα υποκινείται από εξωτερικά, υλικά κίνητρα. Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν επίσης ότι πρέπει να πιστοποιούνται τα προγράμματα αυτά και παράλληλα να αξιολογούνται από τους ίδιους τους επιμορφούμενους προκειμένου για τη βελτίωσή τους. Τα οφέλη από τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους προγράμματα θεωρούν ότι είναι η βελτίωση της πρακτικής στη τάξη, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, η ανταλλαγή εμπειριών, η απόκτηση επισήμων πιστοποιητικών, η απόκτηση επιπρόσθετων προσόντων, η βελτίωση των δικών τους γνώσεων και η βελτίωση των γνώσεων των μαθητών τους. Τέλος οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ως σημαντικότερη μορφή επιμόρφωσης τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

masterThesis

Teacher training (EL)
Ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση (EL)
Lifelong learning (EL)
In-service training programs (EL)
Δια βίου μάθηση (EL)
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών (EL)


2017-07-12


2018-01-23T12:00:47Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.