Η απάτη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: ο ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η απάτη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: ο ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή (EL)

Γιαννοπούλου, Ελένη

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με την μελέτη αυτή γίνεται αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που επικρατεί στο Εσωτερικό Σύστημα Ελέγχου των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παρουσιάζονται οι ποίκιλες μορφές απάτης που συμβαίνουν στις τράπεζες από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, οι γενεσιουργοί παράγοντες της και τρόποι πρόληψής της. Στη συγκεκριμένη εργασία αναλύεται επίσης κι ο ρόλος του εσωτερικού ελεγκτή ως υπεύθυνο πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων και φυσικά της απάτης. Μέσω της εμπειρικής προσεγγίσεως παρατηρείται ότι παρά τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου και τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα απατών σε αυτούς σε παγκόσμιο επίπεδο με τεράστιες χρηματικές απώλειες και ζημιές, προκαλώντας ακόμα και την πτώχευσή τους.

bachelorThesis

Auditor (EL)
Bank (EL)
Απάτη (EL)
Fraud (EL)
Τράπεζα (EL)
Ελεγκτής (EL)


2016-09


2018-01-25T13:10:51Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.