Διερεύνηση μεθόδων οπτικοποίησης σεισμολογικών δεδομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Διερεύνηση μεθόδων οπτικοποίησης σεισμολογικών δεδομένων (EL)

Κασσέρης, Θεόδωρος

aegean

Η οπτοικοποίηση σεισμολογικών δεδομένων αποτελεί ένα από τα σύγχρονα ζητήματα στον χώρο της χαρτογραφίας σήμερα. Στην συγκεκριμένη εργασία γίνεται λόγος για τα στοιχεία της χαρτογραφίας, για τους σεισμολογικούς χάρτες αλλά και για την δυναμική χαρτογραφία (κινούμενοι χάρτες). Για την εύρεση ενός κατάλληλου τρόπου οπτοικοποίησης των σεισμολογικών δεδομένων δημιουργήθηκαν στατικοί χάρτες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές χρονολογικές περιόδους από το 1912 έως το 2008. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα χρώματα κατά την σύνθεση των στατικών χαρτών δίνεται έμφαση στα σεισμολογικά δεδομένα ενώ το υπόβαθρο υποβαθμίζεται. Καταληκτικά σκοπεύοντας στην βέλτιστη απεικόνιση των δεδομένων ενός χρονικού διαστήματος 96 ετών οι στατικοί χάρτες μπήκαν σε χρονολογική σειρά και επεξεργάστηκαν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας κινούμενος χάρτης (animation). Η εργασία στοχεύει στην διευκόλυνση της ανάλυσης των σεισμολογικών δεδομένων σε βάθος χρόνου καθώς δίνει στον παρατηρητή του animation την δυνατότητα να το σταματήσει σε οποιαδήποτε στιγμή και να μεταφερθεί σε προεπιλεγμένες χρονικές στιγμές.

bachelorThesis

Δυναμική Χαρτογραφία (EL)
Σεισμολογικά δεδομένα (EL)
Animation (EL)
Οπτικοποίηση (EL)
Cartographic animations (EL)
Κινούμενοι χάρτες (EL)
Seismic data (EL)


2016-09-30


2018-01-29T09:55:05Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.