H εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο γυναικείο φύλο στην περιοχή της Μεσογείου τον 21ο αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





H εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο γυναικείο φύλο στην περιοχή της Μεσογείου τον 21ο αιώνα (EL)

Ριγανά, Μαγδαληνή-Μαρία

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα την μελέτη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πως αυτά εφαρμόζονται στο γυναικείο φύλο την σημερινή εποχή στις Μεσογειακές χώρες. Πιο συγκεκριμένα, συγκρίνει τον τρόπο ζωής και τον τρόπο συμπεριφοράς του πολιτικού και κοινωνικού συνόλου προς τις γυναίκες σε θέματα που αφορούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα πολιτικά τόσο στις ανεπτυγμένες δυτικές Μεσογειακές χώρες όσο και στις αναπτυσσόμενες νοτιοανατολικές. Μέσα στη εργασία περιλαμβάνονται και ιστορικές αναδρομές έτσι ώστε να φανεί η εξέλιξη της ουσιαστικής και όχι θεωρητικής εφαρμογής των ανθρώπινων δικαιωμάτων με την πάροδο του χρόνου στις χώρες αυτές. Η πτυχιακή αυτή εργασία χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα γυναικεία δικαιώματα στην Δύση και έπεται μια μικρή σύγκριση με τα δικαιώματα της γυναίκας στην Ανατολή. Επίσης, στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το δικαίωμα της γυναίκας σε διάφορους τομείς. Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη αναφορά σε μερικές από τις πιο μεγάλες γυναικείες οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών.

bachelorThesis

Μεσογειακές χώρες (EL)
Γυναικείο φύλο (EL)
Mediterranean countries (EL)
Human Rights (EL)
Female (EL)
Ανθρώπινα δικαιώματα (EL)


2016-10-10


2018-02-02T12:49:04Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.