Η γεωγραφία του εγκλήματος: η περίπτωση της Καλαμάτας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η γεωγραφία του εγκλήματος: η περίπτωση της Καλαμάτας (EL)

Βούλγαρης, Δημήτριος

aegean

Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία πραγματεύεται την μελέτη της εγκληματικότητας σε σχέση με την οικονομική ύφεση που ξέσπασε στην Ελλάδα το 2009. Αρχικά παρουσιάζονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις γύρω απ’ το έγκλημα στη διαχρονική τους εξέλιξη· θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το έγκλημα ως φαινόμενο το οποίο διέπετε από βιολογικούς, ψυχολογικούς, κοινωνικό-οικονομικούς, πολιτισμικούς ή γενικότερα εξωτερικούς παράγοντες. Στην επόμενη ενότητα γίνεται λόγος για τη γεωγραφία του εγκλήματος εστιάζοντας στο χωροχρόνο και τα ΣΓΠ, ενώ παράλληλα μελετάται και η εγκληματικότητα στον Ευρωπαϊκό χώρο βάσει στατιστικών. Ομοίως παρουσιάζεται και η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, καθώς και η σχέση της με την οικονομική ύφεση που ξεσπά στη χώρα μετά το 2009. Το τρίτο κεφάλαιο της Πτυχιακής εστιάζει στη μελέτη περίπτωσης, την πόλη της Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζει τα δεδομένα και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της έρευνας. Ακολουθούν τα αποτελέσματα αυτής τα οποία προέκυψαν από την αντιπαραβολή της εγκληματικότητας με συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Τέλος, τα συμπεράσματα έρχονται για να δημιουργήσουν μία γενικότερη συζήτηση γύρω απ’ την παρούσα έρευνα.

bachelorThesis

Geography (EL)
Έγκλημα (EL)
Οικονομική κρίση (EL)
Γεωγραφία (EL)
Crime (EL)
Financial crisis (EL)


2017-06


2018-02-27T13:20:55Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.