Καρστικές δομές της νήσου Κεφαλληνίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Καρστικές δομές της νήσου Κεφαλληνίας (EL)

Γαλιατσάτου, Αναστασία

aegean

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην ανάλυση και παρουσίαση καρστικών δομών της περιοχής μελέτης , νήσου Κεφαλληνίας , η οποία χαρακτηρίζεται παγκοσμίως για τα ιδιαίτερα γεωλογικά μυστήρια της , τα οποία προβλημάτισαν και συνεχίζουν να προβληματίζουν πολλούς επιστήμονες , ιδιαίτερα τους γεωλόγους αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής . Πιο συγκεκριμένα στις ενότητες αναφέρονται αναλυτικά η έννοια της καρστικής γεωμορφολογίας , η γεωλογία του νησιού Ιόνια και Προαπούλια ζώνη , οι νεότεροι σχηματισμοί επικάλυψης καθώς και η τεκτονική και λυθολογία του νησιού . Επίσης παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι επιφανειακές αλλά και υπόγειες καρστικές μορφές της νήσου Κεφαλληνίας χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό των σπηλαίων και των καταβόθρων . Τέλος αναφέρεται η αξιοποίηση των καρστικών δομών αυτών καθώς και τα τελικά συμπεράσματα της εργασίας αυτής . Στην εργασία αυτή μπορείτε να δείτε εικόνες σχετικές με τις καρστικές δομές και χάρτες στους οποίους απεικονίζεται η απεικόνιση των δομών αυτών ανά την περιοχή που βρίσκονται .

bachelorThesis

Καταβόθρες (EL)
Καρστ (EL)
Σπήλαια (EL)


2017-02-17


2018-03-02T12:21:44Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.