Ασφάλεια στο διαδίκτυο και παιδιά προσχολικής ηλικίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο

Ασφάλεια στο διαδίκτυο και παιδιά προσχολικής ηλικίας (EL)

Κανελλόπουλος, Γρηγόρης

aegean

Το Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει στην ζωή μας και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό κάθε δραστηριότητα μας. Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας από την φύση τους θέλουν να ανακαλύπτουν κάθε τι περίεργο και άγνωστο , κάποιες φορές όμως αυτή η θέληση και αναζήτηση για γνώση μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο είναι απεριόριστες, τα παιδιά όμως πρέπει να μάθουν την ορθή χρήση του , για να μην βιώσουν κινδύνους που ίσως βλάψουν την ευαίσθητη παιδική τους ηλικία. Η σχέση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας με το Διαδίκτυο και οι επιδράσεις των μηνυμάτων που δέχονται από τις διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτονται είναι ένα θέμα , που απασχολεί τόσο σε επιστημονικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο. Το κυρίως πρόβλημα είναι η δυνατότητα των παιδιών να διαχειριστούν, και εν μέρει να «προστατευθούν», από τον κατακλυσμό πληροφοριών και μηνυμάτων που δέχονται . Το πρόβλημα στο οποίο αυτό το ερώτημα παραπέμπει, είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Συγκεκριμένα όταν εξειδικεύεται ως προς τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών , γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, μιας και ως χώρος είναι πολύ πιο ευαίσθητος απ’ αυτόν των ενηλίκων και πιο δύσκολος να ερευνηθεί λόγω της μεταβλητότητας του. Στόχος στην παρούσα εργασία, είναι να διερευνηθούν και να αναλυθούν οι πιθανοί κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας κατά την ενασχόλησή τους με τη χρήση του Διαδικτύου, να εξεταστούν τα μέτρα προστασίας, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν οι γονείς απέναντι στις διαδικτυακές αυτές απειλές και παράλληλα με την διερευνητική μελέτη περίπτωσης να προσφερθούν επιπλέον υποθέσεις, εξηγήσεις, περιγραφές και να αποτελέσει αυτό έναυσμα για περεταίρω έρευνα πάνω στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

masterThesis

Διαδικτυακοί κίνδυνοι (EL)
Προσχολική ηλικία (EL)
Harm (EL)
Online risk (EL)
Βλαβερές συνέπειες (EL)
Μέτρα προστασίας (EL)
Γονική διαμεσολάβηση (EL)
Parental mediation (EL)
Pre-school age (EL)
Protection measures (EL)


2018-03-09


2018-03-22T10:58:35Z

Σάμος
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.