Έρευνα, Μελέτη και Σχεδιασμός Δικτυοκεντρικής Υποδομής Έξυπνου Νησιού στο Νησί της Σάμου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Έρευνα, Μελέτη και Σχεδιασμός Δικτυοκεντρικής Υποδομής Έξυπνου Νησιού στο Νησί της Σάμου (EL)

Αναστόπουλος, Βασίλειος

aegean

Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η έρευνα, η μελέτη και ο σχεδιασμός μιας δικτυοκεντρικής υποδομής που να μπορεί να μετατρέψει τη Σάμο σε ένα έξυπνο νησί, σύμφωνα με ανάλογες πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί σε διεθνές επίπεδο. Παρακάτω γίνεται μια αρχική μελέτη της υπάρχουσας υποδομής του νησιού, όσον αφορά τις έξυπνες τεχνολογίες, και στη συνέχεια εξετάζονται επιμέρους πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν στην πορεία για τον χαρακτηρισμό του νησιού ως έξυπνο. Κύρια πρότασή μας είναι η δημιουργία ενός εκτενούς ασύρματου δικτύου που θα παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο σύνολο των κατοίκων και τουριστών, αποτελώντας παράλληλα τη βάση για την εγκατάσταση επιπλέον τεχνολογιών. Οι τεχνολογίες που προτείνονται περιλαμβάνουν την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, έξυπνου δικτύου φωτισμού και έξυπνων κάδων. Εξετάζεται επίσης το κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα για την βιωσιμότητα ενός νησιού και για τον χαρακτηρισμό του ως έξυπνο. Παράλληλα εκτελείται σφυγμομέτρηση για την απήχηση ενός τέτοιου έργου στους κατοίκους του νησιού και στους εν δυνάμει επισκέπτες του, μέσα από τη λήψη στατιστικού δείγματος.

masterThesis

Έξυπνο νησί (EL)
Ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης (EL)
Smart island (EL)
Δικτυοκεντρική υποδομή (EL)
Wireless broadband access network (EL)
Network-based infrastructure (EL)


2018-02-12


2018-03-28T12:07:34Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.