_A data collection as a service of mobile malware behavioral patterns

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Mal-warehouse: Συλλογή-δεδομένων-ως-υπηρεσία συμπεριφορικών μοτίβων κακόβουλου λογισμικού για κινητές πλατφόρμες (EN)
_A data collection as a service of mobile malware behavioral patterns (EN)

Κουλιαρίδης, Βασίλειος

aegean

Σήμερα, οι πλατφόρμες κινητών συσκευών χρησιμοποιούνται σε ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες της καθημερινής μας ζωής. Εξαιτίας όμως της ευρείας χρήσης τους έχουν υπάρξει στόχοι αλλά και θύματα κακόβουλου λογισμικού. Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στην τρέχουσα κατάσταση κακόβουλου λογισμικού για κινητές πλατφόρμες καθώς και τα αντίστοιχα μοντέλα διάδοσης τους. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο μέρος της διπλωματικής εργασίας, παρουσιάζει μια εκτεταμένη ανασκόπηση του ιστορικού εξέλιξης κακόβουλου λογισμικού για κινητές πλατφόρμες και παραθέτει τις κύριες κατηγορίες και τους φορείς μόλυνσής τους. Επιπλέον, αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά ασφάλειας του λειτουργικού συστήματος Android και αναπτύσσονται οι κύριες μέθοδοι ανίχνευσης κακόβουλης δραστηριότητας στην πλατφόρμα αυτή. Το δεύτερο και σημαντικότερο μέρος της παρούσας διπλωματικής επικεντρώνεται στο Mal-warehouse, μια συλλογή-δεδομένων-ως-υπηρεσία συμπεριφορικών μοτίβων κακόβουλου λογισμικού για κινητές πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, υλοποιήσαμε ένα εργαλείο ανοικτού κώδικα για τη συλλογή και ανάλυση της συμπεριφοράς των προαναφερθέντων προτύπων κακόβουλου λογισμικού στην πλατφόρμα του Android. Το εργαλείο παράγει μια ποικιλία στατιστικών δεικτών που σχετίζονται με τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών λογισμικού σε κινητές συσκευές Android, ώστε να διευκολύνει τη μελέτη της συμπεριφοράς μίας μεγάλης συλλογής κακόβουλου λογισμικού που απαντάται στην εν λόγω πλατφόρμα.

masterThesis

Malware behaviour (EN)
Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού (EN)
Memory usage (EN)
Χρήση μνήμης (EN)
Malware propagation (EN)
Malware detection (EN)
Συμπεριφορά κακόβουλου λογισμικού (EN)
Cpu usage (EN)
Android (EN)


2018-02-26


2018-04-16T12:33:49Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.