Οι ελληνορωσικές σχέσεις κατά τον 21ο Αιώνα (επί προεδρίας και πρωθυπουργίας) του Βλαντίμιρ Πούτιν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟι ελληνορωσικές σχέσεις κατά τον 21ο Αιώνα (επί προεδρίας και πρωθυπουργίας) του Βλαντίμιρ Πούτιν (EL)

Κουρουτζής, Γεώργιος - Ραφαήλ

aegean

Το θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη και η ανάδειξη των διμερών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Ομοσπονδία όπως αυτές αναπτύσσονται στην περίοδο των αρχών του 21ου αιώνα. Μια περίοδο κατά την οποία η Ρωσία προσπαθεί να ανακάμψει οικονομικά και πολιτικά και να αναβαθμίσει το διεθνή της ρόλο με επικεφαλής στη προεδρία και πρωθυπουργία (για μία τετραετία) της χώρας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Αρχικά, γίνεται αναφορά στις διαχρονικές σχέσεις των δύο κρατών για να τονιστούν ιδιαίτερα οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι αποτέλεσαν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση τους. Κατόπιν παρουσιάζεται η θέση και ο ρόλος του Β. Πούτιν στο ανώτερο αξίωμα της εξουσίας της χώρας του και την πολιτική του, που άσκησε και ασκεί με τρόπο που συχνά εγείρει απορίες και προβληματισμούς, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό έτσι τόσο την ανάπτυξη της Ρωσίας όσο και τις σχέσεις της με την Ελληνική Δημοκρατία. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνηθεί αλλά και να προσδιοριστεί το διμερές διπλωματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις των δύο κρατών, δηλαδή οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, καθώς και οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς που οδήγησαν στην αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων και η ανάγκη για στρατηγική σύμπραξη των δύο κρατών. Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει και η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στα κράτη διαρκώς μεταβάλλεται, η μελέτη της συνύπαρξης δύο κρατών με ιστορικά θεμελιωμένους δεσμούς, οφείλει να τεθεί σε νέες βάσεις. Τούτος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας.

masterThesis

Ελληνορωσικές (EL)
Greekrussian (EL)
Putin (EL)
Σχέσεις Ελλάδας (EL)
Πούτιν (EL)
Greek Relations (EL)


2017-12-10


2018-04-20T12:12:24Z

Ρόδος*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.