Οι συνέπειες του Brexit στην ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο τουριστικό προϊόν.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Οι συνέπειες του Brexit στην ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα στο ευαίσθητο τουριστικό προϊόν. (EL)

Μαλτέζος, Ορέστης Κωνσταντίνος

aegean

Στις 23 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε ένα δημοψήφισμα ιδιαίτερης σημασίας καθώς από αυτό εξαρτάται η παραμονή ή η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας τους στην ενωμένη Ευρώπη λόγω της δυσαρέσκειας των πολιτών σε θέματα μετανάστευσης, εξωτερικής πολιτικής, νομοθεσιών και γενικότερης οικονομικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επερχόμενη έξοδος προκάλεσε πολλές αναταραχές στο πολιτικό -οικονομικό σκηνικό της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που επικράτησε μετά το δημοψήφισμα αναφορικά με τα παρεπόμενα αποτελέσματα και τις συνέπειες που θα προκύψουν τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, η Ελλάδα θα δεχτεί και αυτή τις συνέπειες του Brexit σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα στον τουρισμό, ο οποίος είναι θεμέλιος λίθος της οικονομίας του ελλαδικού χώρου. Για τους λόγους αυτούς και πρωτίστως για τον πρόσφατο χαρακτήρα του θέματος, θεωρήθηκε αναγκαίο να ερευνηθούν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και τις «τουριστικές» σχέσεις Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας γενικότερα. Η έρευνα ακολουθεί την ποσοτική μεθοδολογία και βασίζεται στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου που χορηγήθηκε σε πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι/-ες επισκέφθηκαν το νησί της Ρόδου στις αρχές της θερινής περιόδου 2017. Τα ευρήματα βασίστηκαν στις απόψεις των ατόμων που έλαβαν μέρος στην ερευνητική διαδικασία και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό το θεωρητικό υπόβαθρο, τους άξονες διερεύνησης και τις υποθέσεις της έρευνας.

masterThesis

Ελληνικός τουρισμός (EL)
Greek tourism (EL)
Brexit (EL)
United Kingdom (EL)
Ευρωπαϊκή Ένωση (EL)
Ελληνική οικονομία (EL)


2018-03


2018-05-04T12:30:20Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.