Από τον Ορφέα, στα βήματα της μουσικής: μια μουσειολογική παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Από τον Ορφέα, στα βήματα της μουσικής: μια μουσειολογική παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης (EL)

Φιάσκα, Αργυρώ

aegean

Με την πάροδο των χρόνων και με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, οι απαιτήσεις στα μουσεία μεταβάλλονται. Κατά συνέπεια, επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι των μουσείων συναρτήσει των ομάδων των επισκεπτών. Γίνεται ομολογουμένως προσπάθεια, κυρίως στο εξωτερικό, να οργανώνονται όλες οι μουσειολογικές δραστηριότητες με βάση την άτυπη εκπαίδευση. Στη χώρα μας γίνονται εξίσου καλές προσπάθειες σε ορισμένα μουσεία, όπως είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης του Γουλανδρή. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις μουσείων, όπως είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης, που διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο έκθεσης των αντικειμένων. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο έχουν «περιθώρια» μουσειολογικής παρέμβασης. Σκοπός της εργασίας αυτής, είναι να προσδιορίσει την ανάγκη ανανέωσης των εκθέσεων στα μουσεία, και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του να ανακαλύψει τις αφετηρίες που φέρνει μαζί του ένα αντικείμενο.

masterThesis

Ορφέας (EL)
μουσική (EL)
μουσείο (EL)


2016-02-24


2019-05-22T08:21:26Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.