Σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης: οι ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην πόλη της Καβάλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης: οι ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην πόλη της Καβάλας (EL)

Χρυσάφη, Κωνσταντίνα

aegean

Στόχος και μέθοδος: Ο κυριότερος στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι να διερευνήσει την τουριστική ανάπτυξη στην πόλη της Καβάλας και να δει κατά πόσο είναι ικανοποιημένες οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι τουριστικοί οργανισμοί της πόλης της Καβάλας από τις τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν. Υλικό και δείγμα: Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκε ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τη βιβλιογραφική ανασκόπηση. Το ερωτηματολόγιο χωρίζεται στα δημογραφικά στοιχεία των ερωτώμενων που ήταν υπάλληλοι ή ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και στις ερωτήσεις που σχετίζονται τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Καβάλας και περιέχει 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τύπου Likert. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των οργανισμών αυτών. Συνολικά απαντήθηκαν 100 (Ν=100) ερωτηματολόγια, 98 από ιδιωτικές επιχειρήσεις και 2 από δημόσιες υπηρεσίες (δήμος και περιφέρεια). Αποτελέσματα: Πάνω από τους μισές επιχειρήσεις- υπηρεσίες θεωρούν ότι οι τουρίστες είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την παραμονή τους στην Καβάλα και ότι την επιλέγουν κυρίως για τις φυσικές ομορφιές της. Επίσης, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις- υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένες από την προσέλευση τουριστών στην Καβάλα αλλά το 40% αυτών δηλώνουν ότι είναι λίγο ικανοποιημένοι από την προβολή που γίνετε για την Καβάλα ως τουριστικός προορισμός. Συμπεράσματα: Η Καβάλα θα πρέπει να προβληθεί περισσότερο ως τουριστικός προορισμός και να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της στους τουρίστες με τη βοήθεια των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέσα από τουριστικά γραφεία. Για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες θα πρέπει να αναδείξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο θεματικός, ο θαλάσσιος και ο θρησκευτικός τουρισμός και να βελτιώσει τα αδύνατα σημεία της που είναι οι δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες.

masterThesis

Καβάλα (EL)
tourism development (EL)
ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού (EL)
city of Kavala (EL)
σχεδιαμός τουριστικής ανάπτυξης (EL)


2018-11-05


2019-05-24T08:56:23Z

Χίος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.