Το πρότυπο G.R.I. και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στις ελληνικές επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Το πρότυπο G.R.I. και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στις ελληνικές επιχειρήσεις (EL)

Ψωμάς, Ιγνάτιος

aegean

Παρουσίαση και η ανάδειξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζεται από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τους τρόπους με τους οποίους αυτή εφαρμόζεται και ενσωματώνεται στην στρατηγική δομή της κάθε επιχείρησης, καθώς επίσης το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της για την επιβίωση των επιχειρήσεων σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στο Κεφάλαιο 1 γίνεται αναφορά στον ορισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην Ιστορική Αναδρομή και στις κατηγορίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Εξωτερική Κοινωνική Ευθύνη και Εσωτερική Κοινωνική Ευθύνη) Στο Κεφάλαιο 2 αναλύονται οι Δείκτες απόδοσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τα οφέλη της ΕΚΕ στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία. Στο Κεφάλαιο 3 αναλύεται η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Ελλάδα, ενώ οι Διεθνές αναγνωρισμένες αρχές, οι Κατευθυντήριες οδηγίες και οι απολογισμοί βιωσιμότητας αναφέρονται στο Κεφάλαιο 4 Στο τελευταίο Κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην Έρευνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Ελληνικές Επιχειρήσεις που πραγματοποιήσε η ICAP. Επίσης η αναζήτηση στη διαδικτυακή βάση δεδομένων απολογισμού του GRI για αναρτημένους απολογισμούς ΕΚΕ σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI-G4 γίνεται αναφορά σε αυτό Κέφαλαιο, μερική ανάλυση στο δείγμα των 23 ελληνικών εταιρειών/ επιχειρήσεων.

masterThesis

social responsibility of business (EL)
εταιρική κοινωνική ευθύνη (EL)


2017-04


2019-07-31T11:22:48Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.