Ανάπτυξη εφαρμογής για το σχεδιασμό δυναμικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών γεωαναζήτησης σε περιβάλλον έξυπνων κινητών συσκευών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ανάπτυξη εφαρμογής για το σχεδιασμό δυναμικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών γεωαναζήτησης σε περιβάλλον έξυπνων κινητών συσκευών (EL)

Μιχαλάκης, Βύρων Ιγνάτιος

aegean

Με την παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια εκπαίδευσης στο πεδίο και σε συγκεκριμένα σημεία του γεωγραφικού χώρου, ένα έκαστο των οποίων συνδέεται με ένα σύνολο πληροφοριών, οι οποίες περιγράφουν το συγκεκριμένο σημείο ή και την ευρύτερη περιοχή και τις ιδιότητες τους. Η υλοποίηση της προσπάθειας αυτής γίνεται αξιοποιώντας τα έξυπνα κινητά (smartphones) με λογισμικό android, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες πλοήγησης (gps) αυτών των συσκευών. Υποστηρικτικά της εφαρμογής, λειτουργεί μια δυναμική βάση δεδομένων τύπου MYSQL, στην οποία αποθηκεύονται από τον εκπαιδευτικό, οι πληροφορίες καθώς και οι συντεταγμένες των σημείων ενδιαφέροντος καθώς και ερωτήσεις/απαντήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα αποθηκεύονται οι επιδόσεις των μαθητών σε ξεχωριστό πίνακα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη γεωγραφική θέση, καθιστώντας έτσι την εφαρμογή, αξιοποιήσιμη παντού και από όλους.

masterThesis

γεωαναζήτηση (EL)
education (EL)
geoinformatics (EL)
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (EL)
εκπαίδευση (EL)
geocaching (EL)


2016-06-29


2019-08-01T09:53:57Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.