Καταγραφή και χαρτογράφηση προκατασταλτικών αντιπυρικών υποδομών και μέσων: η περίπτωση της περιφέρειας βορείου Αιγαίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Καταγραφή και χαρτογράφηση προκατασταλτικών αντιπυρικών υποδομών και μέσων: η περίπτωση της περιφέρειας βορείου Αιγαίου (EL)

Βασούρης, Παράσχος

aegean

Οι δασικές πυρκαγιές, είναι φαινόμενα που μεταβάλουν την κοινωνικοοικονομική κατάσταση μιας περιοχής με τρόπο απροσδιόριστα επιβλαβή αναλόγως την ένταση και το μέγεθος τους για τουλάχιστον μια 20-ετία έως ότου επανακάμψει το οικοσύστημα. Μικρές περιοχές, όπου η ζωή των κατοίκων είναι άρρητα συνδεδεμένη με το δάσος είναι περισσότερο ευάλωτες σε φαινόμενα όπως η δασική πυρκαγιά. Στον αντίποδα, η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν παράσχει εκείνα τα εργαλεία στον άνθρωπο που του επιτρέπουν με μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα να ανθίσταται σε φαινόμενα όπως η πυρκαγιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι τα ΣΓΠ τα οποία βρίσκουν πληθώρα εφαρμογών σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Με τη χρήση των ΣΓΠ για την πυρκαγιά, παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με το θέμα των δασικών πυρκαγιών διευκολύνοντας την έγκαιρη ανίχνευση και τη λήψη μέτρων για άμεση καταστολή. Στα στάδια της ανίχνευσης και της προ-καταστολής η δημιουργία χαρτών εποπτείας των μέσων πυρόσβεσης αλλά και ορατότητας για την ανίχνευση της πυρκαγιάς είναι το αντικείμενο της διατριβής αυτής. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αυτών των παραμέτρων και ευρημάτων στο χώρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποδεικνύεται ένα εργαλείο που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια σε μια περιοχή άμεσα εξαρτώμενη από την ύπαρξη και λειτουργία των δασών της.

masterThesis

περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (EL)
δάσος (EL)
North Aegean (EL)
αντιπυρικά μέσα (EL)
forest protection (EL)
cartography (EL)
αντιπυρικές υποδομές (EL)
χαρτογράφηση (EL)


2018-02-14


2019-09-17T13:07:01Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.