Social media marketing σε b2b επιχειρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Social media marketing σε b2b επιχειρήσεις (EL)

Σταυροπούλου, Δήμητρα

aegean

Η παρακάτω μελέτη εστιάζει στην κατανόηση των social media ως εργαλείο marketing και πιο συγκεκριμένα στην υιοθέτηση τους από επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία Business-to-Business(B2B). Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε βασίστηκε στο Technology Acceptance Model και στην θεωρία των πόρων και εφαρμόζεται σε B2B επιχειρήσειςτης Ελλάδας χρησιμοποιώντας εμπειρική, ποσοτική έρευνα. Στις μέρες μας τα social media εδραιώνονται όλο και περισσότερο. Οι επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν ως μέσο διαφήμισης και προώθησης των υπηρεσιών τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση με την πάροδο του χρόνου. Πλέον αποτελούν, αδιαμφισβήτητα ένα μέσο προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε όλες τις χώρες του κόσμου.Τα κεφάλαια και οι πόροι που δαπανούνται για αυτά αυξάνονται συνεχώς,κάτι που δείχνει τη σημαντικότητα τους στο σύγχρονό επιχειρείν. Σε επίπεδο Marketing τα social media έχουν διεισδύσει για τα καλά στις Business-to-Consumer(B2C) επιχειρήσεις ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή σε αυτές που υποστηρίζουν το B2Bμοντέλο.Οι επιχειρήσεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές που αναπτύσσουν πάνω σε αυτά, εφαρμόζοντας παράλληλα στρατηγικές μέσω αυτών για την εξασφάλιση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.Οι παράγοντες που μελετήσαμε στηρίζονται στο TechnologyAcceptanceModelμε σκοπό να προσδιοριστεί το κατά πόσο είναι πρόθυμες οι B2Bεπι-χειρήσειςνα υιοθετήσουν τα social mediaως μέσω μάρκετινγκ. Με βάση αυτούς τους παράγοντες αρχικά διατυπώσαμε κάποιες υποθέσεις όπου στις οποίες στηρίζεται το μοντέλο που προτείνουμε. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το ερωτηματολόγιο, όπου οι απαντήσεις του ακολουθούσαν την κλίμακα Likert, το οποίο στάλθηκε στις επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα απαντήσεων έμεινε ανοιχτή από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο 2019. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μεγάλες και μικρομεσαίες B2Bεπιχειρήσεις, διαφόρων κλάδων όπως πληροφορική, γεωργία και κτηνοτροφία, τομέας τηλεπικοινωνιών, εισαγωγή και εμπορία κτλ.Τα ερωτηματολόγια που συλλέχτηκαν είναι 80 και η στατιστική ανάλυση τους έγινε με το SPSS.Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα ότι σχεδόν όλες οι εταιρίες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα social media για την προβολή του περιεχομένου τους, με το Facebook μάλιστα να έχει ένα συντριπτικό ποσοστό χρήσης ,περισσότερο από κάθε άλλο socialmedia που αναφέρεται μέσα στην ερευνά μας.

masterThesis

marketing (EL)
b2b (EL)
δικτύωσης (EL)
κοινωνικά (EL)
social media (EL)
μέσα (EL)


2016-09


2019-10-30T08:57:32Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.