Μελέτη δικτύων ασυρμάτων αισθητήρων, ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση με νέες τεχνολογίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Μελέτη δικτύων ασυρμάτων αισθητήρων, ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση με νέες τεχνολογίες (EL)

Χριστοδουλάκης, Δημήτριος

aegean

Η διπλωματική εργασία που θα υλοποιηθεί έχει ως στόχο την περιγραφή της τεχνολογίας των ασυρμάτων δικτύων ασφαλείας, Σκιαγραφείται η εξέλιξη των δικτύων αυτών από τις πιο απλές εφαρμογές στην αρχικής τους μορφή μέχρι και τον σημερινό πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων και η τεχνολογία 5G. Στο πρώτο σκέλος περιγράφεται η δομή και τα γενικά χαρακτηριστικά των δικτύων ασυρμάτων αισθητήρων. Αναλύονται τα πιο σημαντικά πρωτόκολλα επιπέδου MAC και δρομολόγησης καθώς επίσης και θέματα ποιότητας υπηρεσίας και ασφάλειας. Οι τύποι των διάφορων εφαρμογών αναφέρονται και αναλύονται επίσης. Στη συνέχεια γίνεται μια περιγραφή της πλέον καινοτόμου και σύγχρονής τεχνολογίας, αυτής του διαδικτύου των πραγμάτων που τα δίκτυα των ασυρμάτων αισθητήρων ως τεχνολογία κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση και εξέλιξης της. Επιπροσθέτως αναφέρονται και άλλες τεχνολογίες που η ενσωμάτωση σε αυτές των δικτύων ασύρματων αισθητήρων είναι κομβικής σημασίας. Το τελευταίο μέρος της εργασίας πραγματεύεται την αλληλεπίδραση που έχουν τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων με την τεχνολογία των εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων. Επίσης παρουσιάζονται και αναλύονται δύο υποθέσεις μελέτης, όπου η πρώτη αφορά την χρήση των δύο αυτών τεχνολογιών σε διάφορους τύπους φυσικών καταστροφών , αναδεικνύοντας την αλληλεπίδραση και την αλληλοσυμπλήρωση τους στα διάφορα στάδια μιας τέτοιας κατάστασης και η δεύτερη πραγματεύεται το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στη χώρα μας και τρόποι ώστε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη τους μέσω των δικτύων ασυρμάτων αισθητήρων.

masterThesis

αισθητηρες (EL)
integration (EL)
δίκτυα (EL)
uav (EL)
protocols (EL)
τεχνολογίες (EL)


2019-09-27


2020-02-03T13:21:46Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.