Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟ ελληνισμός της διασποράς στο διαδίκτυο (EL)
The hellenism of the diaspora on the Internet (EL)

Νάκη, Βασιλική

aegean

Μέσα σε έναν αιώνα τα δεδομένα της μετανάστευσης έχουν αλλάξει ριζικά. Η παγκοσμιοποίηση, οι Νέες Τεχνολογίες και τα εξελιγμένα μεταφορικά μέσα δημιουργούν νέες διόδους και τρόπους επικοινωνίας, συμβάλλοντας, έτσι, στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των ξενιτεμένων. Η εγκατάσταση σε μια ξένη γη δε θεωρείται πια πολυτέλεια, ενώ οι μετανάστες είναι περισσότερο ενήμεροι για όσα θα αντιμετωπίσουν κάνοντας αυτό το βήμα. Σκοπός της διπλωματικής μου εργασίας, λοιπόν, είναι να κάνω περισσότερο γνωστές τις offline και τις online κοινότητες των Ελλήνων ανά τον κόσμο, δηλαδή να συγκεντρώσω στοιχεία σχετικά με τη συσπείρωση των Ελλήνων του εξωτερικού πριν και μετά τη διάδοση του Διαδικτύου. Τέλος, λόγω του επίκαιρου φαινομένου της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας στο εξωτερικό (Brain Drain), κρίνεται σημαντική η ύπαρξη της παρούσας ανάλυσης και αναφοράς, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως ένας βοηθητικός οδηγός για ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που πρόκειται να ξενιτευτούν ή έχουν ήδη μεταναστεύσει σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Μέσω αυτής της συλλογής υλικού, δίνεται η ευκαιρία για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της ξενιτιάς από όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον απόδημο ελληνισμό -όντας εν δυνάμει μετανάστες-, σε ένα άτυπο πλαίσιο μάθησης.

masterThesis

διαδικτυακές κοινότητες (EL)
απόδημος ελληνισμός (EL)
διασπορά (EL)
diaspora (EL)
online communities (EL)
greeks abroad (EL)


2019-12-21


2020-02-28T12:41:54Z

Ρόδος*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.