Η σημασία της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΗ σημασία της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EL)

Ράθωσης, Ανδρέας

aegean

Η Ευρώπη ως ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας καλείται να αντιμετωπίσει μια πληθώρα προκλήσεων στην προσπάθεια εξασφάλισης των αναγκαίων αποθεμάτων για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της. Τα κυριότερα ζητήματα ανακύπτουν από την σταθερά αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και τον ανταγωνισμό που δημιουργεί με τις ανερχόμενες οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας να αναλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο στην διαχείριση των φυσικών πόρων, την επιμένουσα αστάθεια σε παραγωγικές χώρες της Μ. Ανατολής και την πολυσχιδή μερικώς ενοποιημένη εσωτερική αγορά ενέργειας της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα η ενεργειακή ασφάλεια έχει αποκτήσει προτεραιότητα στην ατζέντα της ΕΕ και των χωρών μελών μεμονωμένα. Η γενικότερη στρατηγική της ΕΕ στοχεύει προς την ευρύτερη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου ως πηγή ενέργειας και σε αυτό στηρίζεται όλο το πλαίσιο της αναζήτησης προμηθευτών και νέων οδών μεταφοράς φυσικού αερίου. Όντας ήδη ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αερίου και με μεγάλο ποσοστό εξάρτησης από την ρωσική αγορά το μέλλον της πολιτικής αυτής βασίζεται στην ανεύρεση νέων προμηθευτών και νέων πηγών φυσικών πόρων για την υλοποίησής της καθώς τα υπάρχοντα αποθέματα αερίου σε κράτη μέλη της ΕΕ αρχίζουν να λιγοστεύουν μειώνοντας την παραγωγική ικανότητα.

masterThesis

Mediterranean (EL)
Caspia (EL)
Energy (EL)
Europe (EL)
Ευρώπη (EL)
Μεσόγειος (EL)
Κασπία (EL)
ενέργεια (EL)


2018-06-01


2020-04-06T06:11:38Z

Ρόδος*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.