Πως οι σύγχρονες start-up επιχειρήσεις ωφελούνται από την χρησιμοποίηση καινοτομιών και πως προστατεύουν τα δικαιώματά τους

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Hellanicus
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share





Πως οι σύγχρονες start-up επιχειρήσεις ωφελούνται από την χρησιμοποίηση καινοτομιών και πως προστατεύουν τα δικαιώματά τους (EL)

Βογιατζής, Νικόλαος-Γεώργιος

aegean

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η επιχειρηματικότητα είναι ικανή να παρέχει λύσεις στις δυσμενείς οικονομικές δυσκολίες. Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι παρουσιάσει το πώς οι start-up επιχειρήσεις κάνουν χρήση των καινοτομιών και ποια τα δικαιώματα που τις προστατεύουν. Οι start-up επιχειρήσεις αποτελούν την πλέον σύγχρονη μορφή επιχειρήσεων, είναι συνήθως νέες επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν καινοτομίες με αποτέλεσμα να παράγεται ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία, δίνοντας πολλές πιθανότητες ανάπτυξης και εξέλιξης στην εταιρία ώστε να εξελιχθεί σε μία μεγαλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία. Στην διπλωματική αναλύονται τα περαιτέρω χαρακτηριστικά των start-up επιχειρήσεων και οι διαφορές τους σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές των εταιριών. Επί προσθέτως, παρουσιάζεται το πως οι start up ωφελούνται από την χρησιμοποίηση των καινοτομιών για την παραγωγή υλικών και άυλων προϊόντων ή υπηρεσιών και με ποιους τρόπους προστατεύονται τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα. Ακόμη, παρουσιάζονται και προτείνονται διάφορα μέσα και τρόποι χρηματοδότησης των start-up επιχειρήσεων, πέραν της κλασικής τραπεζικής χρηματοδότησης.

masterThesis

innovation (EL)
δικαιώματα (EL)
copyright (EL)
προστασία (EL)
καινοτομία (EL)
start-up (EL)


2018-05-18


2020-04-06T06:44:33Z

Χίος




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)