Δημιουργία συστήματος παραγωγής και οπτικοποίησης δεικτών της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική κοινωνία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο

Δημιουργία συστήματος παραγωγής και οπτικοποίησης δεικτών της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική κοινωνία (EL)

Κανάκη, Ευτυχία

aegean

Η οπτικοποίηση δεδομένων αποτελεί αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή καθώς κατακλυζόμαστε από τεράστιο όγκο δεδομένων. Παρόλα αυτά είναι αδιάψευστο γεγονός ότι όλος αυτός ο όγκος δεν αποτελεί απαραίτητα και πληροφορία. Οι πληροφορίες αποτελούν την πρώτη ύλη την οποία επεξεργαζόμαστε με διάφορα μέσα, έτσι ώστε να προκύψει η πληροφορία ως ολοκληρωμένο προϊόν. Η συλλογή, ο συσχετισμός και η επεξεργασία δεδομένων καταλήγουν στην πληροφορία. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε έναν τρόπο να κατανοήσουμε τα δεδομένα μας έτσι ώστε να παράξουμε τις χρήσιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε διάφορα ζητήματα, από το πιο απλό έως στο πιο δύσκολο, και να καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα. Εκεί είναι που χρειαζόμαστε την οπτικοποίηση δεδομένων, που είναι και το αντικείμενο της διπλωματικής αυτής. Το διαδίκτυο και η χρήση του, αν και έχει πολλαπλασιάσει τα δεδομένα, μας βοηθά παράλληλα στην εύρεση τρόπων έτσι ώστε να παρουσιάσουμε την πληροφορία μας με έναν τρόπο ιδανικό ως προς την κατανόηση της.

masterThesis

visualization (EL)
οπτικοποίηση (EL)
ανοιχτά δεδομένα (EL)
δείκτες (EL)
index (EL)
open data (EL)


2017-06


2020-04-10T13:36:14Z

Σάμος
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.