Ανάλυση για το μέλλον του ευρώ μέσω της θεωρίας των πραγματικών δικαιωμάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ανάλυση για το μέλλον του ευρώ μέσω της θεωρίας των πραγματικών δικαιωμάτων (EL)

Κοντού, Μαρία

aegean

Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο των απαιτήσεων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα Αναλογιστικά και Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη της διάσπασης της Ευρωζώνης, καθώς και η έξοδος μίας μόνο χώρας με την χρήση της Θεωρίας των Πραγματικών Δικαιωμάτων. Η διάσπαση της Ευρωζώνης δεν θεωρείται πλέον απίθανη. Αυτή θα είναι μια δαπανηρή και μη αναστρέψιμη απόφαση, με όρους συνεχής αβεβαιότητας, γι’ αυτό το λόγο η ανάλυση της διάσπασης μπορεί να γίνει σύμφωνα με την θεωρεία των Πραγματικών Δικαιωμάτων. Έτσι θεωρώντας ένα n-διάστατο βέλτιστο πρόβλημα με τα σοκ κάθε χώρας καθώς και τις ‘συγκλίσεις’ των οικονομιών τους. Συγκρίνουμε μια ολοκληρωτική διάσπαση, με την αποχώρηση μιας μόνο χώρας. Με βαθμονομημένες λύσεις για μια συμμετρική υπόθεση υπολογίζουμε μια μικρή αλλά μη αμελητέα τιμή για το δικαίωμα προαίρεσης (option value). Επιπλέον, βρίσκουμε ένα θεωρητικό αποτέλεσμα για την μη-μονοτονικότητα του κατωφλίου εγκατάλειψης, υπολογίζοντας την αβεβαιότητα.

masterThesis

economics (EN)
euro (EN)
ευρώ (EN)
πραγματικά δικαιώματα (EN)
real option (EN)
νομισματική πολιτική (EN)


2017-06-20


2020-05-05T12:13:22Z

Σάμος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.