Νεφελοκοκκυγία και άλλες ουτοπίες στην αρχαία Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Νεφελοκοκκυγία και άλλες ουτοπίες στην αρχαία Ελλάδα (EL)

Πιζάνια, Γαλατιανή

aegean

Οι ανθρώπινες κοινωνίες υπήρξαν από πάντα προβληματικές και ατελείς, ως προς τη δομή και τις λειτουργιές τους. Η ύπαρξη αυτών των ατελειών οδήγησε πολλές φόρες στην αναζήτηση πρότυπων ιδανικών πολιτειών που ανάγονταν σε ένα παρελθόν, σε ένα παρόν ή ένα μέλλον. Για αυτό το λόγο, οι ουτοπικές πόλεις δημιουργήθηκαν σε περιόδους αναταραχής από ανθρώπους που οραματίστηκαν την αρμονία και τη συλλογική ευτυχία. Ήταν προϊόν σύλληψης της ανθρώπινης φαντασίας και δραστηριότητας και απεικόνιζαν συγκεκριμένους τόπους που θεωρούνταν ιδανικοί. Αυτές οι ιδανικές πολιτείες, ή αλλιώς ουτοπίες, πολλές φορές έχουν υπερβατική φύση και άλλες πάλι όχι. Η αρχαία ελληνική και πολιτική σκέψη διαθέτει τέτοιον πλούτο και τέτοια ποικιλία, ώστε αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τους ουτοπικούς συγγραφείς στο διάβα των αιώνων. Οι οραματιστές των ιδεατών πολιτειών στο πλαίσιο της αρχαίας Αθήνας επιζητούσαν την αναμόρφωση της κοινωνίας και του ανθρώπου. Διατύπωσαν πρωτοποριακές για την εποχή τους απόψεις για θέματα κοινωνικοπολιτικά και εκπαιδευτικά.

masterThesis

νεφελοκκοκυγία (EL)
αρχαία Ελλάδα (EL)
ουτοπίες (EL)


2017-10-04


2020-05-11T11:22:52Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.