Ρομά: ήθη, έθιμα και συνήθειες: ο κοινωνικός αποκλεισμός και η θεωρία του στίγματος μέσα από το παράδειγμα των Τσιγγάνων της Μυτιλήνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΡομά: ήθη, έθιμα και συνήθειες: ο κοινωνικός αποκλεισμός και η θεωρία του στίγματος μέσα από το παράδειγμα των Τσιγγάνων της Μυτιλήνης (EL)

Σταματέλλου, Χριστίνα

aegean

Η εργασία αυτή πραγματεύεται τόσο την ιστορία όσο και τα ήθη, έθιμα και συνήθειες των Ρομά, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά που δημιουργούν κοινωνικό αποκλεισμό εις βάρος τους. Τα εν λόγω άτομα στιγματίζονται από τον κοινωνικό περίγυρο κι αυτό έχει ως συνέπεια να ζουν άσχημες καταστάσεις. Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν εις βάθος στη συνέχεια της εργασίας, έχοντας ως παράδειγμα τους Τσιγγάνους της Μυτιλήνης.

masterThesis

κοινωνικός αποκλεισμός (EL)
ήθη (EL)
έθιμα (EL)
Ρομά (EL)
Μυτιλήνη (EL)
θεωρία στίγματος (EL)


2017


2020-05-12T12:57:03Z

Μυτιλήνη*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.