Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης σε νοσοκομειακές μονάδες (EL)
Environmental management systems in hospitals (EL)

Κουτσούμπας, Γεώργιος

aegean

Στη συγκεκριμένη εργασία ερευνάται η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης σε υγειονομικές μονάδες της Ελλάδας. Αφού γίνεται μια αναλυτική αναφορά στην πολυπλοκότητα της διαχείρισης των μονάδων αυτών αλλά και των επιπτώσεων τους στο περιβάλλον, μελετώνται στη συνέχεια οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης τους. Για το λόγο αυτό αναφέρονται παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης σε νοσοκομεία του εξωτερικού που λειτουργήσανε σαν οδηγός ώστε να τεθεί ένα σύστημα που δυνητικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες τις υγειονομικές μονάδες με μικρές αποκλίσεις για την κάθε περίπτωση. Για την καλύτερη κατανόηση της εργασίας γίνεται αναφορά διεθνών προτύπων και ευρωπαϊκών οδηγιών που ήδη εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και αποτελούν τα εργαλεία για την εφαρμογή και διατήρηση ενός συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με το οποίο μειώνονται οι επιπτώσεις και παράλληλα δεσμεύουν σε περιβαλλοντική βελτίωση. Τέλος, αναφέρονται επιλεκτικά δύο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα Νοσοκομείων (Γ. Ν Ασκληπιείο Βούλας και Metropolitan) τα οποία έχουν ήδη προχωρήσει σε εφαρμογή αντίστοιχων συστημάτων με αξιοσημείωτα αποτελέσματα και αποτελούν σημαντική απόδειξη για το πόσο σημαντικό είναι η άμεση διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός ελληνικού νοσοκομείου.

masterThesis

hospitals (EN)
iso14001 (EN)
emas (EN)
περιβαλλοντική διαχείριση (EN)
συστήματα (EN)
νοσοκομεία (EN)
environmental management systems (EN)


2017-05-19


2020-06-29T13:04:07Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.