Sustainable development at Milos island in Greece: the prominent parameters, the role of the local community, view and tendency throughout time.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ανάδειξη παραμέτρων αειφορικής ανάπτυξης στη Νήσο Μήλο, ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας μέσα από την καταγραφή θέσεων και τάσεων στο χρόνο (EL)
Sustainable development at Milos island in Greece: the prominent parameters, the role of the local community, view and tendency throughout time. (EL)

Κεντρωτά, Άννα-Μαρία

aegean

Η παρούσα εργασία, συντάχθηκε με τη φροντίδα καθηγητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού́ Προγράμματος «Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση Βιοποικιλότητας». Ο αναγνώστης μπορεί́ να βρει βασικούς ορισμούς που αφορούν στην αειφορική ανάπτυξη, πληροφορίες για τη νήσο Μήλο και το δίκτυο Natura 2000. Τις προστατευόμενες περιοχές και είδη χλωρίδας και πανίδας του τόπου. Το νομοθετικό πλαίσιο και την καταγραφή των θέσεων και απόψεων της κοινωνίας, για την ενδεχόμενη ανάπτυξη της Δυτικής Μήλου, μέσω έρευνας. Εργαλείο της έρευνας ήταν το ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από μόνιμους κατοίκους του νησιού, για το αν γνωρίζουν το δίκτυο Natura 2000, και συγκρίθηκε με αντίστοιχες ποσοτικές έρευνες, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα. Μελετάται η νομοθεσία, και η επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες. Αναφέρονται οι περιοχές προστασίας/ διατήρησης, και προτείνονται τρόποι αξιοποίησης των πόρων και των οικοσυστημικών υπηρεσιών του νησιού. Εξετάζονται, οι παράμετροι αειφόρου ανάπτυξης του τόπου, και η στάση τοπικής κοινωνίας, και πολιτείας, στο πέρασμα του χρόνου, σχετικά με αυτές.

masterThesis

sustainable development (EL)
ζώνες Νατούρα (EL)
αειφορική ανάπτυξη (EL)
οχιά (EL)
Milos (EL)
Μήλος (EL)
Natura 2000 (EL)


2017-03


2020-07-02T05:30:24Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.