Αξιολόγηση δεικτών βιοποικιλότητας σε απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Αξιολόγηση δεικτών βιοποικιλότητας σε απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Αιγαίου   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αξιολόγηση δεικτών βιοποικιλότητας σε απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (EL)

Ψαθάς, Μιχαήλ

aegean


2017-03-08

2022-01-17T08:23:29Z

Η θεωρία των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholder theory) προκάλεσε πολλές αλλαγές στον επιχειρηματικό κόσμο. Όλα τα είδη των επιχειρήσεων και οργανισμών ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο ανήκουν αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους μέσω της σύνταξης απολογισμών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ). Μέσω τον απολογισμών, οι επιπτώσεις από τις διάφορες επιχειρηματικές δράσεις στο σύνολο της κοινωνίας και το περιβάλλον γίνονται πιο ξεκάθαρα αντιληπτές. Για να καταστεί η διαδικασία έκδοσης απολογισμών αξιόπιστη, διάφοροι οργανισμοί ανέπτυξαν κατευθυντήριες οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι εταιρίες θα μπορούσαν να εκδώσουν απολογισμούς που θα πληρούσαν συγκεκριμένα πρότυπα, με σκοπό τη δυνατότητα σύγκρισης δεδομένων μεταξύ των εταιριών. Η «Διεθνής Πρωτοβουλία για την έκδοση Απολογισμών ΕΚΕ και Βιωσιμότητας» (GRI) θεωρείται ο πιο σημαντικός οργανισμός έκδοσης κατευθυντήριων οδηγιών για αυτό το σκοπό, με το πλαίσιο οδηγιών «GRI G4» να είναι το πιο σύγχρονο. Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να αξιολογήσει την πληρότητα και ποιότητα των πληροφοριών που παρέχονται μέσω εταιρικών απολογισμών ΕΚΕ σε σχέση με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

αξιολόγηση (EL)
assessment (EL)
biodiversity (EL)
εταιρική κοινωνική ευθύνη (EL)
corporate social responsibility (EL)
βιοποικιλότητα (EL)
GRI (EL)

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.