Χωρικές διαστάσεις της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας: η περίπτωση της Ελλάδας και της Αθήνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Χωρικές διαστάσεις της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας: η περίπτωση της Ελλάδας και της Αθήνας (EL)

Πρασσά, Κωνσταντίνα

aegean

Στην εργασία μελετήθηκαν και αναλύθηκαν τα φαινόμενα της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Τα δεδομένα που χρειάστηκαν και αναλύθηκαν ήταν αποκλειστικά δευτερογενή από έρευνες, μελέτες, εκθέσεις, βιβλία καθώς και στατιστικά που υπήρχαν μέσα από δειγματοληπτικές έρευνες και δημογραφικές εργασίες. Στην αρχή γίνεται αναφορά στους ορισμούς και τις θεωρίες της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας και στη συνέχεια στην κατάσταση που επικρατεί στο σύγχρονο κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Τέλος γίνεται μια λεπτομερείς αναφορά στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα, και στο ποια είναι η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της και ποιες προσπάθειες γίνονται για την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών. Μελετήθηκαν διάφορες πηγές ελληνικές αλλά και ξενόγλωσσες. Κατά τη συγγραφή παρατήρησα τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας τόσο εντός της χώρας μας όσο και εκτός. Τα ποσοστά της φτώχειας είναι υψηλά ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες του σύγχρονου κόσμου. Τα ποσοστά και τα επίπεδα της ανισότητας, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι υψηλά με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την υπόλοιπη κοινωνία και την δημιουργία εντός των πόλεων θυλάκων μόνο και μόνο για αυτούς. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως καμιά χώρα του σύγχρονου κόσμου αλλά και κανένας πολίτης δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά.

masterThesis

social stratification (EN)
social inequality (EN)
poverty (EN)


2019-02-20


2022-03-17T11:08:11Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.