Ψηφιακές απεικονίσεις αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Ψηφιακές απεικονίσεις αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων (EL)

Κολτούκη, Ευδοκία

aegean

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει την τρισδιάστατη ψηφιακή τεχνολογία και πώς η ίδια μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορους τομείς. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς, καθώς, και στην ανάδειξη του πολιτισμικού περιεχομένου, που φέρουν ιστορικά αντικείμενα, κτίσματα και χώροι. Στη συνέχεια, θα μελετηθούν ορισμένα αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας μνημεία της πόλεως Ρόδου, με κύριο πυλώνα τις νέες εφαρμοσμένες τεχνολογίες. Οι τεχνολογίες αυτές εξετάζονται ως προς τις ιδιαιτερότητές τους και τα προτερήματά τους στην επιστήμη της Αρχαιολογίας, αλλά τείνουν να εξελίσσονται και ως προς τον κλάδο της Μουσειολογίας. Θα γίνει, επομένως, αναφορά στη μέθοδο τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας 3D, ταυτόχρονα, με τη χρήση του προγράμματος Agisoft PhotoScan. Η λήψη, η επεξεργασία φωτογραφιών και η ενσωμάτωσή τους στο παραπάνω πρόγραμμα, που λειτουργεί αυτόματα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τέλος, όλη αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες φέρουν ως αποτέλεσμα την ψηφιακή αναπαράσταση αρκετά σημαντικών έργων τέχνης.

bachelorThesis

ψηφιοποίηση (EL)
εφαρμογές (EL)
archaeological monuments (EL)
technology (EL)
τεχνολογία (EL)
3D applications (EL)


2017-01-29


2022-04-04T08:05:17Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.