Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα από το 2015 και έπειτα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα από το 2015 και έπειτα (EL)

Σαρσούρ, Ουάελ

aegean

Η διπλωματική εργασία αποτελεί μία σύγχρονη απεικόνιση, ανάλυση, ερμηνεία και κριτική του προσφυγικού φαινομένου σήμερα, από το 2015, κυρίως, και μετά, για την παγκόσμια κοινότητα, την ΕΕ και την Ελλάδα. Στα δύο κύρια μέρη της μελέτης εξετάζονται επίκαιρα ζητήματα όπως το νομικό πλαίσιο το οποίο βρίσκεται εν ισχύ σε Ελλάδα και ΕΕ και αφορά το προσφυγικό, το ρόλο του Ευρωπαϊκού πλαισίου Ασύλου και άλλες επιμέρους πτυχές. Επίσης, και αναφορά στην Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τις εξελίξεις, θετικές και αρνητικές που επέφερε στο προσφυγικό ζήτημα. Παράλληλα, εξετάζονται τα δικαιώματα των δικαιούχων ασύλου σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και τα όσα προβλέπουν η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες συναφείς νομικές πράξεις για τους πρόσφυγες. Η μελέτη προχωρά σε μία εξέταση του θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα, του ρόλου των ΜΚΟ και των υπηρεσιών ασύλου και τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην οικονομία και την κοινωνία. Επιπλέον, εξετάζονται με μία κριτική σκοπιά η στάση των πολιτών, των ΜΜΕ καθώς και των εμπλεκόμενων ομάδων συμφερόντων στην ένταξη των προσφύγων.

masterThesis

προσφυγικό ζήτημα (EL)
ένταξη (EL)
Ελλάδα (EL)
European Asylum System (EL)
refugee crisis (EL)
the EU - Turkey agreement (EL)


2019-01


2022-05-17T09:47:11Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.