Αξιολόγηση ακουστικών δεικτών βιοποικιλότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Αξιολόγηση ακουστικών δεικτών βιοποικιλότητας (EL)

Οικονομίδης, Κυριάκος

aegean

Σε αυτή την εργασία έχει γίνει μια εκτενής ανασκόπηση των επιστημονικών άρθρων των τελευταίων χρόνων, που εξετάζουν τους ακουστικούς δείκτες. Μέσα από αυτή την ανασκόπηση παρουσιάζουμε και αξιολογούμε αυτούς τους δείκτες, ως μέτρο εκτίμησης της βιοποικιλότητας. Αναλύονται και αξιολογούνται 28 ακουστικοί δείκτες βιοποικιλότητας και εξετάζουμε διάφορες παθητικές ακουστικές μεθόδους, που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των ακουστικών δεικτών. Έχει γίνει διαχωρισμός των δεικτών σε δυο ομάδες ποικιλομορφίας. Στους δείκτες που εφαρμόζονται εντός της ομάδας και στους δείκτες που εφαρμόζονται μεταξύ των ομάδων, που αποτελούν μονάδα δειγματοληψίας ως χώρου, ενδιαιτήματος ή χρονικού συμβάντος. Η ποικιλομορφία εντός της ομάδας ονομάστηκε α ποικιλομορφία και η μεταξύ των ομάδων β ποικιλομορφία. Επίσης θέτουμε 12 κριτήρια επιλογής ενός ακουστικού δείκτη, με βάση την απόδοση και τα αποτελέσματα των δεικτών που υπάρχουν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ήταν πολλά υποσχόμενα. Ωστόσο, πριν οι δείκτες μπορέσουν να εφαρμοστούν ευρέως, κρίνεται απαραίτητο να κατανοήσουμε πλήρως σε ποιο βαθμό αντανακλούν τις κοινότητες που εφαρμόζονται και πώς εκτελούνται κάτω από διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την εργασία προτείνουμε την εφαρμογή των ακουστικών δεικτών σε συνδυασμό μεταξύ τους, αλλά και με τους κλασικούς δείκτες βιοποικιλότητας. Με αυτό τον τρόπο μεγιστοποιούμε την πιστότητα των αποτελεσμάτων μας σε κάθε περίπτωση.

masterThesis

ηχοτοπίο (EL)
ακουστικοί δείκτες (EL)
ακουστική οικολογία (EL)


2018-06-15


2022-06-23T09:58:52Z

Μυτιλήνη




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.