Η νέα κρίση του Λιβάνου: εσωτερικές προκλήσεις και περιφερειακές αντιπαλότητες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η νέα κρίση του Λιβάνου: εσωτερικές προκλήσεις και περιφερειακές αντιπαλότητες (EL)

Σιάτρα, Μαρία

aegean

Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η προσέγγιση του ζητήματος της νέας κρίσης του Λιβάνου. Η χώρα των Κέδρων, με τον ετερόκλητο, εθνικά και θρησκευτικά, πληθυσμό ανέκαθεν βρισκόταν αντιμέτωπη με εσωτερικές προκλήσεις και συγκρούσεις. Όμως, από το 2019, ο Λίβανος βιώνει την μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική κρίση από το τέλος του εμφυλίου πολέμου και πλέον, με την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 και την έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020 στο λιμάνι της Βηρυτού, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, με τον κίνδυνο πολιτικής κατάρρευσης να είναι ορατός. Παράλληλα, η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο καθώς στο πλαίσιο εντάσσονται και οι αντιπαλότητες των περιφερειακών δυνάμεων οι οποίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στον Λίβανο για την προβολή των μεταξύ τους ανταγωνισμών.

masterThesis

Lebanon (EL)
κοινοτισμός (EL)
crisis (EL)
κρίση (EL)
confessionalism (EL)
Λίβανος (EL)


2022-06


2022-09-14T07:52:47Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.