Η δυναστεία των Τόκκων στον δυτικό ελλαδικό χώρο κατά τον ύστερο μεσαίωνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ελλάνικος (Hellanicus)
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Η δυναστεία των Τόκκων στον δυτικό ελλαδικό χώρο κατά τον ύστερο μεσαίωνα (EL)

Μπαλάσκα, Αγγελική

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών. (EL)

Η εργασία διαπραγματεύεται την δυναστεία των Τόκκων στον δυτικό ελλαδικό χώρο κατά τον ύστερο μεσαίωνα. Οι Τόκκοι ανέπτυξαν ιδιαίτερες σχέσεις με τον οίκο της Νεάπολης. Η επικράτειά τους περιλάμβανε τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Αιτωλία, Ακαρνανία, Ιθάκη και Κεφαλονιά. Κατά τον όψιμο μεσαίωνα το Νότιο Ιόνιο εμφανίζει χαρακτηριστικά πολιτικής ρευστότητας, μεγάλης αναταραχής και ανασφάλειας. Κατά την ίδια περίοδο η Βενετία αρχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για το χώρο του Ιουνίου. Βλέποντας ότι οι Οθωμανοί προσπαθούν να επεκτείνουν την κυριαρχίας τους στο Νότιο Ιόνιο η Γαληνοτάτη προσπαθεί να διατηρήσει τον χαρακτήρα της έρχοντας σε αντιπαράθεση με την οικογένεια των Τόκκων. Μετά από συγκρούσεις ανάμεσα σε Βενετία, Νεάπολη και Οθωμανών οι τελευταίοι Τόκκοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις κτήσεις τους μπροστά στην Οθωμανική απειλή.

bachelorThesis

Aetolia (EL)
Κάρολος Α (EL)
Carolos A (EL)
Νότιο Ιόνιο (EL)
Cronaca (EL)
Αιτωλία (EL)
Χρονικό (EL)
South Ionian Sea (EL)


2007


2015-11-17T10:30:31Z

Ρόδος




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.