Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟικιακά ψυγεία (EL)
Domestic refrigerators (EN)

Αμπελιώτης, Κωνσταντίνος (EL)
Ampeliotis, Konstantinos (EN)

Γκούσια, Μαρία (EL)
Μποζιονέλος, Γαβριήλ (EL)
Τσιαδήμου, Αναστασία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Bozionelos, Gavriil (EN)
Kallipos (EN)
Tsiadimou, Anastasia (EN)
Gkousia, Maria (EN)

Σκοπός του κεφαλαίου είναι η παρουσίαση των κυριοτέρων εφαρμογών της ψύξης στον οικιακό χώρο με έμφαση στη συντήρηση των τροφίμων. Γίνεται ιστορική αναδρομή στις τεχνολογίες συντήρησης των τροφίμων έως και την εμφάνιση των οικιακών ψυγείων. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι σύγχρονες τεχνολογίες ψύξης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εξέλιξη των ψυκτικών ρευστών και την επιβάρυνση που προκαλούν στην καταστροφή της στοιβάδας του στρατοσφαιρικού όζοντος αλλά και στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Το κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση καλών πρακτικών σχετικά με τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τη χρήση των οικιακών ψυγείων. (EL)
The aim of this chapter is the presentation of the main household refrigeration applications focusing on food preservation. At first, preservation methods prior to the introduction of refrigerators are presented. Then, modern refrigeration technologies are discussed. Emphasis is placed on the refrigeration fluids which are associated with stratospheric ozone depletion and global warming. Finally, best practices aiming at reducing the environmental impacts of domestic refrigeration are presented and discussed. (EN)

learningMaterial
bookChapter

ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΨΥΓΕΙΑ (EL)
ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ (EL)
Freezers (EN)
Refrigerators (EN)
Household Technology (EN)
CFCS (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ (EL)
GREECE, EUROPE (EN)

Παρόν, παρελθόν (EL)
Present time, past time (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.