Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤο περιβάλλον OpenSimulator (EL)

Βοσινάκης, Σπυρίδων (EL)
Vosinakis, Spyridon (EN)

Χωριανόπουλος, Κωνσταντίνος (EL)
Ψαθά, Ελένη (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Psatha, Eleni (EN)
Chorianopoulos, Konstantinos (EN)

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου έχει ως αντικείμενο την εκμάθηση του περιβάλλοντος OpenSimulator για τη σχεδίαση και ανάπτυξη Εικονικών Κόσμων σε αυτό. Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγική παρουσίαση της πλατφόρμας, της διαδικασίας εγκατάστασης και της βασικής χρήσης. Παρουσιάζεται η ιστορία και η εξέλιξη του OpenSimulator ως περιβάλλοντος ανοιχτού λογισμικού βασισμένου στην τεχνολογία του Second Life. Αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του περιβάλλοντος, παρουσιάζονται τα διαφορετικά μοντέλα λειτουργίας και περιγράφονται οι προσφερόμενες εναλλακτικές διανομές (distributions). Στη συνέχεια δίνονται αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης του περιβάλλοντος και περιγράφονται οι βασικές διαδικασίες διαχείρισης, όπως η εισαγωγή χρηστών και τα δικαιώματα πρόσβασης που θα έχουν, η διαμόρφωση του κόσμου, τα αντίγραφα ασφαλείας (backups), οι ομάδες χρηστών κ.α. Το κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση βασικών οδηγιών χρήσης του περιβάλλοντος σύνδεσης σε ό,τι αφορά την πλοήγηση, την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα του κόσμου, τη διαχείριση του αποθετηρίου και τη διαμόρφωση της ενσάρκωσης. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (EL)
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ (EL)
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ (EL)
ΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (EL)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ (EL)
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (EL)
ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (EL)
Computer Graphics (EN)
Computer Games (EN)
Cultural Heritage (EN)
Simulation (EN)
Social Media (EN)
Education (EN)
Animation (EN)
Virtual Reality (EN)
Virtual Worlds (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.