Παιδαγωγική του τεχνουργείν

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Παιδαγωγική του τεχνουργείν

Πολυχρονόπουλος, Πάνος (Ιωάννου)

Polychronopoulos, Panos

--
Το τετράτομο αυτό σύγγραμμα αποτελεί μια εμπεριστατωμένη επιστημονική θεωρητική σπουδή και εργαστηριακή παιδαγωγική εφαρμογή και δοκιμή της μεθόδου κατασκευής αντικειμένων ευλόγων και ελλόγων ως τρόπου μαθήσεως και προαγωγής της βουλήσεως, της διανοητικής ικανότητος και της πρακτικής δεξιοτεχνίας των μαθητών κατά την φοίτησή των στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Αποτελεί μία συστηματική μελέτη του πράττειν και του στοχάζεσθαι, του “εμπράκτου λόγου”, για μορφωτικούς- παιδαγωγικούς σκοπούς. Ο 1ος τόμος του προσφερoμένου βιβλίου έχει τον τίτλο «Φιλοσοφική Θεμελίωση, Ψυχο-παιδαγωγική Τεκμηρίωση και Ιστορική Διαδρομή», και χωρίζεται σε τρία μέρη. Ο τόμος αυτός αποτελεί μία συστηματική θεωρητική εισαγωγή στον έμπρακτο παιδαγωγικό λόγο, και ως εκ τούτου, ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους παιδαγωγούς ερευνητές του σχολείου εργασίας και τους ιστορικούς μελετητές του εκσυγχρονισμού του και της τωρινής εξελίξεώς του. Ενδιαφέρει τους ψυχολόγους που ειδικεύονται στην νοημοσύνη, και ιδίως την πρακτική νοημοσύνη και στον Πιαζέ, καθώς και τους κοινωνιολόγους της εκπαιδεύσεως και του πολιτικούς επιστήμονες. Αποτελεί το “θεωρητικό” μέρος και το υπόβαθρο του παρόντος συγγράμματος. Ο 2ος τόμος του προσφερομένου βιβλίου φέρει τον τίτλο «Διδακτική Μεθοδολογία και Εργαστηριακή Εφαρμογή της Παιδαγωγικής Τεχνολογίας με Επεξηγηματικά Δείγματα Κατασκευών», και αποτελείται από τρία μέρη.Ο τόμος αυτός συνιστά μία συστηματική σπουδή της διδακτικής και της μαθησιακής μεθοδολογίας του εμπράκτου παιδαγωγικού λόγου και της εργαστηριακής εφαρμογής του στα σχολεία, και ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών και των γυμνασίων, καθώς και του νηπιαγωγούς. Ενδιαφέρει επίσης τους ερευνητές παιδαγωγούς της διδακτικής μεθοδολογίας και τους ψυχολόγους που ειδικεύονται στην μάθηση και την διδασκαλία. Αποτελεί το “μεθοδολογικό” μέρος του βιβλίου. Ο 3ος τόμος του προσφερομένου βιβλίου είναι πιο εξειδικευμένος, αφού παρουσιάζει τα αναλυτικά προγράμματα Παιδαγωγικής Χειροτεχνίας και Τεχνολογίας που έχομε εκπονήσει για όλη την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, Δημοτικά και Γυμνάσια. Παρέχει επίσης συνοπτικά προγράμματα και για την προσχολική αγωγή και για την μετα-γυμνασιακή λυκειακή εκπαίδευση. Στον 4ο τόμο παρουσιάζομε τα αναλυτικά προγράμματα της Παιδαγωγικής Τεχνολογίας, που καταστρώσαμε και επεξεργασθήκαμε για τις τάξεις Α, Β, Γ του Γυμνασίου, ως και το συνοπτικό πρόγραμμα Π. Σ. για τις τάξεις του Λυκείου.

Book Chapter/Part of Publication

Παιδαγωγούσα τεχνουργία
Έμπρακτος παιδαγωγικός λόγος
Παιδαγωγική τεχνολογία
Pedagogical technology
Παιδαγωγική χειροτεχνία
Πραξιολογική παιδαγωγική
Εφαρμοσμένη παιδαγωγική
Μάθηση και μόρφωση δια του κατασκευάζειν έλλογα αντικείμενα
Πραξιακός παιδαγωγικός λόγος
Αντικειμενική παιδαγωγική διδασκαλία και μάθηση
Constructivism in education
Constructionism in education


-

Ελληνική γλώσσα

2017-08-29T06:18:49Z
c2017


[χ.ό.]

-

An error occurred on the license name.
An error occurred getting the license - uri.



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.