Θεραπευτικές παρεμβάσεις σε μυϊκή δυστροφία Duchenne και μυϊκή δυστροφία Becker

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Θεραπευτικές παρεμβάσεις σε μυϊκή δυστροφία Duchenne και μυϊκή δυστροφία Becker

Παϊλα, Ανδριάννα

Μπανιά, Θεοφανή

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθούν οι θεραπευτικές παρεμβάσεις των μυϊκών δυστροφιών τύπου Duchenne (DMD) και τύπου Becker. Η συγκεκριμένη εργασία αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον όρο μυοπάθεια, στα είδη μυοπαθειών καθώς επίσης και στα αίτια που οδηγούν στις συγκεκριμένες παθήσεις. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά στοιχεία για τη μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne (DMD) όπως είναι ορισμένα επιδημιολογικά στοιχεία, τα αίτια, τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση. Το τρίτο κεφάλαιο αναλύει τη μυϊκή δυστροφία και τύπου Becker (BMD) παρουσιάζοντας επίσης ορισμένα επιδημιολογικά στοιχεία, τα αίτια, τα συμπτώματα, η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση. Το τέταρτο κεφάλαιο αποτελεί το σημαντικότερο μέρος όπου παρουσιάζονται διάφορες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και σχετίζονται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των δυστροφιών. Ειδικότερα αναφέρεται ο ρόλος της άσκησης και της φυσιοθεραπείας στις θεραπευτικές παρεμβάσεις ενώ παράλληλα παρουσιάζονται έρευνες σχετικά με την αντιμετώπιση των αναπνευστικών και των καρδιολογικών προβλημάτων που εμφανίζονται σε αυτούς τους τύπους μυϊκών δυστροφιών.

Πτυχιακή Εργασία

Μυϊκή δυστροφία Becker
Μυοπάθεια
Μυϊκή δυστροφία Duchenne
Φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση


Ελληνική γλώσσα

2018
2018-07-02T08:29:16Z


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.