Πόνος μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Πόνος μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού

Πρασσάκης, Παύλος

Φαράντου, Χαρίκλεια

Γίνεται αναφορά στις δομές του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου και στο τρόπο με τον οποίο αυτές συντελούν στη κλινική εικόνα μετά τον τραυματισμό και στη πρόκληση και χρονιο-ποίηση του πόνου. Αναφέρονται παθοφυσιολογικές αλλαγές στα πρώιμα στάδια του τραυμα-τισμού καθώς και επιπλοκές της κάκωσης που συμβαίνουν στο οξύ αλλά και χρόνιο στάδιο. Έπειτα, περιγράφονται τα κλινικά σύνδρομα που παρατηρούνται και τα συμπτώματα που τα χα-ρακτηρίζουν. Γίνεται διαχωρισμός των ειδών του πόνου, οι τελευταίες απόψεις ως προς τη προ-έλευσή του και αναφορά στις ισχύουσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή του. Αναλύεται πώς η κάκωση του νωτιαίου μυελού, και ιδιαίτερα πώς ο πόνος που τη συνοδεύει, επηρεάζει τη κοι-νωνική συμμετοχή και το ευ ζήν του ασθενούς. Τελικά, αναλύεται η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση, οι στόχοι και τα μέσα που χρησιμοποιού-νται για την αποκατάσταση της βέλτιστης λειτουργικότητας ενός ατόμου με κάκωση νωτιαίου μυελού.

Πτυχιακή Εργασία

Κάκωση νωτιαίου μυελού
Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση
Τραυματισμός νωτιαίου μυελού


Ελληνική γλώσσα

2018-07-12T06:04:39Z
2018


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.