Cultivated melon & watermelon hybrids in Ilia Prefecture

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Πατρών   

Αποθετήριο :
Νημερτής   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Καλλιεργούμενα υβρίδια πεπονιού & καρπουζιού στο Ν. Ηλείας
Cultivated melon & watermelon hybrids in Ilia Prefecture

Τζουανοπούλου, Μαρία

Tzouanopoulou, Maria

2023-09-27T10:33:25Z
2023-09-26


The cultivation of melon and watermelon is particularly widespread in Greece, with the region of the prefecture of Ilia being the main production center and the main productive pillar of the country. Melons are grown for their fruits, which are widely consumed during the summer months and are sold on domestic and foreign markets. Similarly, watermelon is also an important crop and, together with melons, is the main fruit consumed during the summer months. In general, a large number of melon and watermelon varieties are found and several hybrids have been created and are widely cultivated in different soil and climate conditions depending on their characteristics. Greece is a country where the cultivation of melon and watermelon is particularly widespread. Cultivation is concentrated in the southern warm regions of the country with the prefecture of Ilia, together with the prefecture of Heraklion, being the main prefectures for both outdoor and greenhouse cultivation. A wide range of hybrids and varieties of melon and watermelon are grown in the prefecture of Ilia, covering all market and consumer needs. A common characteristic of the hybrids is their high post-harvest resistance as well as disease resistance, with the various hybrids being ideal for cultivation in the prefecture to meet market demand.
Η καλλιέργεια πεπονιού και καρπουζιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα με την περιοχή του νομού Ηλείας να είναι το επίκεντρο της παραγωγής αποτελώντας τον κύριο παραγωγικό πυλώνα της χώρας. Το πεπόνι καλλιεργείται για τους καρπούς του που καταναλώνονται ευρέως τους καλοκαιρινούς μήνες και διοχετεύονται στις εγχώριες αγορές αλλά και τις αγορές του εξωτερικού. Ομοίως, το καρπούζι αποτελεί ένα επίσης σημαντικό καλλιεργούμενο είδος όπου μαζί με το πεπόνι αποτελούν τα βασικά καταναλισκόμενα φρούτα τους καλοκαιρινούς μήνες. Γενικότερα, εντοπίζεται ένας μεγάλος αριθμός ποικιλιών πεπονιού και καρπουζιού και αρκετά είναι τα υβρίδια που έχουν δημιουργηθεί και καλλιεργούνται ευρέως σε διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου η καλλιέργεια του πεπονιού και του καρπουζιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Η καλλιέργεια συγκεντρώνεται κυρίως στις νότιες θερμές περιοχές της χώρας με τον νομό Ηλείας να αποτελεί έναν από τους κύριους νομούς καλλιέργειας υπαίθριας αλλά και θερμοκηπιακής. Στον νομό Ηλείας καλλιεργείται μία μεγάλη γκάμα υβριδίων και ποικιλιών πεπονιού και καρπουζιού που καλύπτουν όλες τις ανάγκες τις αγοράς και των καταναλωτών. Κοινό χαρακτηριστικό των υβριδίων είναι η μεγάλη μετασυλλεκτική ανθεκτικότητα όπως και η ανθεκτικότητα στις ασθένειες, με τα διάφορα υβρίδια να είναι ιδανικά για καλλιέργεια στον νομό για κάλυψη της ζήτησης της αγοράς.


Hybrids
Cultivation
Morphological data
Watermelon
Καλλιέργεια
Μορφολογικά στοιχεία
Πεπόνι
Εμβολιασμός
Υβρίδια
Καρπούζι
Melon





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.