Μια πρόταση ανάδειξης και προώθησης ενός πολιτισμικού προιόντος, η ρακή/το ρακί Κρήτης

This item is provided by the institution :
University of Patras   

Repository :
Nemertes   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



A proposal to highlight and promote a cultural product, raki/Cretan raki
Μια πρόταση ανάδειξης και προώθησης ενός πολιτισμικού προιόντος, η ρακή/το ρακί Κρήτης

Ευθυμιάδου, Ελένη
Πατάκα, Παρασκευή

Pataka, Paraskevi
Efthimiadu, Eleni

2023-10-19
2023-10-19T11:12:06Z


Η ανάδειξη και η βασική επιχειρηματική αξιοποίηση των πολιτιστικών προϊόντων, όπως το ρακί της Κρήτης, αποτελούν ή οφείλουν να αποτελούν βασικό στόχο, πολιτιστικής, οικονομικής, τουριστικής αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης ενός τόπου. Η παρούσα εργασία αφού διαπραγματεύεται τους όρους και τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και άλλους, επικεντρώνεται στο ιστορικό, πολιτισμικό και λαογραφικό πλαίσιο της Κρήτης και ιδιαίτερα στο ρακί. Στη συνέχεια μελετούνται όλες οι διαδικασίες που αφορούν την παραγωγή του ρακί και προτείνονται τρόποι επιχειρηματικής και τουριστικής αξιοποίησης του.
The promotion and basic business exploitation of cultural products, such as the raki of Crete, are or should be a key goal of the cultural, economic, touristic and social development of a place. This paper, after discussing the terms and concepts of entrepreneurship, culture and others, focuses on the historical, cultural and folklore context of Crete and especially on raki. Then, all the processes related to the production of raki are studied and ways of its business and tourist exploitation are proposed. ​


Παραδοσιακά προϊόντα
Ρακί
Traditional products
Raki


http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)