Σύνθεση υπηρεσιών ιστού στο σημασιολογικό διαδίκτυο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2011 (EL)

Composition of semantic web services
Σύνθεση υπηρεσιών ιστού στο σημασιολογικό διαδίκτυο

Τσούτσα, Παρασκευή

Tsoutsa, Paraskevi

-
Στις μέρες μας χιλιάδες επιχειρήσεις κάνουν τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το Internet. Παρέχουν πληροφορίες για αεροπορικά εισιτήρια, τιμές μετοχών, αγορές, πωλήσεις, συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, διανομές κ.α. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν, πολύ συχνά χρειάζεται να επικοινωνήσουν με άλλες εφαρμογές μέσω του Internet. Όσο ο αριθμός αυτών των εφαρμογών αυξάνεται τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη για δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και σύνθεσης αυτών των εφαρμογών. Η αρχική ιδέα του Ιnternet δεν ήταν η προοπτική να μοιραστούμε μόνο δεδομένα αλλά και διαθέσιμες πηγές και υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μπορούμε να συνθέτουμε συναρτήσεις αλλά και ολόκληρες εφαρμογές που θα μπορούν να εκτελούνται σε απομακρυσμένα μηχανήματα. Στην προηγούμενη εργασία προσεγγίσαμε τις έννοιες και την τεχνολογία γύρω από τις υπηρεσίες ιστού. Σε αυτή την εγασία θα δούμε τη διαφορά με τις σημασιολογικές υπηρεσίες ιστού και τρόπους περιγραφής αυτών. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προβλήματος της σύνθεσης στις σημασιολογικές υπηρεσίες ιστού, όπως αυτό υπάρχει σήμερα. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν οι μέθοδοι που έχουν προταθεί για να λύσουν το πρόβλημα της σύνθεσης υπηρεσιών.

Technical Report

Semantic web services
Υπηρεσίες ιστού
Service composition
Σύνθεση εφαρμογών


Ελληνική γλώσσα

2012-10-16
2011-09-15
2012-10-16T19:45:55Z





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.