Αρχιτεκτονική SOA και υπηρεσίες ιστού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

SOA architecture and web services
Αρχιτεκτονική SOA και υπηρεσίες ιστού

Τσούτσα, Παρασκευή

Tsoutsa, Paraskevi

Η αρχιτεκτονική SOA έχει καθιερωθεί ως η de-facto αρχιτεκτονική στη δημιουργία εφαρμογών. Μπορούμε με ευκολία να συγχωνεύσουμε κατανεμημένα υπολογιστικά συστήματα (information systems) ή μπορεί να αποκτήσουμε μια νέα επιχειρηματική λύση συνθέτοντας web services σύμφωνα με μια υπάρχουσα επιχειρησιακή διαδικασία. Στην εργασία αυτή αρχικά θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις μεθόδους, τις έννοιες, τα μοντέλα και την τεχνολογία γύρω από τα web services. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση των web services και αποτελεί ένα από τα κύρια ερευνητικά θέματα στην πληροφορική. Στην εργασία αυτή θα δώσουμε μια εισαγωγή για τη σύνθεση των web services, αναλυτική μελέτη των μεθόδων που προτείνονται στη βιβλιογραφία θα ακολουθήσει και θα παρουσιασθεί σε επόμενη εργασία. Σκοπός είναι να μελετηθούν πρώτα οι τεχνολογίες και τα standards που εμπλέκονται στη σύνθεση και αυτά παρουσιάζονται στο δεύτερο κεφάλαιο. Επίσης στο δεύτερο κεφάλαιο θα συζητήσουμε για κάποιες υπάρχουσες προσεγγίσεις όπως η BPEL και WSDL.
-

Technical Report

Semantic web
SOA architecture
Web services
Σημασιολογικός ιστός
Σύνθεση υπηρεσιών ιστού


TR TRHP-01

Ελληνική γλώσσα

2012-10-14
2013-02-19T10:13:57Z
2013-02-19





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.