Haemodynamic parameters in patients with chorinic hepatitis and cirrhosis (clinical study with color doppler ultrasonography and histopathologic correlation)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Αιμοδυναμικές παράμετροι σε ασθενείς με χρόνια ηπατοπάθεια και κίρρωση ήπατος (κλινική μελέτη με έγχρωμο doppler υπερηχογράφημα σε συνδυασμό με κλινικοεργαστηριακά χαρακτηριστικά και ιστολογική συσχέτιση)
Haemodynamic parameters in patients with chorinic hepatitis and cirrhosis (clinical study with color doppler ultrasonography and histopathologic correlation)

Ηλιόπουλος, Παναγιώτης

Καρατζά, Χρυσούλα
Σιάμπλης, Δημήτριος
Μελαχροινού, Μαρία
Γώγος, Χαράλαμπος
Δημόπουλος, Ιωάννης
Πέτσας, Θεόδωρος
Αλεξόπουλος, Δημήτριος
Iliopoulos, Panagiotis

H παρούσα μελέτη είχε σαν στόχο την μελέτη και τον προσδιορισμό των αιμοδυναμικών αλλαγών που συμβαίνουν στο ηπατικό παρέγχυμα με τη βοήθεια της απλής (Gray Scale Ultrasonography, GSU) και της έγχρωμης Doppler υπερηχοτομογραφίας (Color Doppler, CDU), στην διάρκεια της χρόνιας ηπατικής νόσου. Ο απώτερος σκοπός ήταν ο διαχωρισμός της χρόνιας νόσου του ήπατος από την αρχόμενη καλά αντιρροπούμενη κίρρωση σε ομάδα ασθενών με ένα καλά τεκμηριωμένο ιστολογικό profil. Για τον λόγο αυτό, έγινε προσπάθεια να απομονωθούν εκείνες οι GSU και CDU παράμετροι που με μεγάλη ακρίβεια διαχώριζαν τους ασθενείς με τη χρόνια ηπατίτιδα από αυτούς που έπασχαν από καλά αντιρροπούμενη κίρρωση αρχικού σταδίου (CIR).
To assess the value of gray scale (GS) and colour Doppler ultrasonography (CDU) in differentiating the progression of chronic viral hepatitis (CVH) and compensated liver cirrhosis (CIR).

Book

Hepatitis
Cirrhosis
Liver
Color doppler ultrasonography
616.36
Αιμιδυναμικοί δείκτες
Haemodynmic index
Κίρρωση
Έγχρωμο υπερηχογράφημα
Ήπαρ
Ηπατίτις


Η ΒΚΠ διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή στο βιβλιοστάσιο διδακτορικών διατριβών που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της.

Ελληνική γλώσσα

2008-03-19
2008-07-21T09:25:13Z


0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.