Μοντελοποίηση και παραμετρική διερεύνηση των συνθηκών ενσφήνωσης ζεύγους οδοντωτών τροχών παραλλήλων αξόνων.

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μοντελοποίηση και παραμετρική διερεύνηση των συνθηκών ενσφήνωσης ζεύγους οδοντωτών τροχών παραλλήλων αξόνων. (EL)
Modeling and parametric investigation of seizure conditions for a parallel-axis gear pair in mesh. (EN)

Κουγιουμτζόγλου, Χριστόδουλος (EL)
Kougioumtzoglou, Christodoulos (EN)

ntua (EL)
Κουλοχέρης, Δημήτριος (EL)
Σπιτάς, Βασίλειος (EL)
Προβατίδης, Χριστόφορος (EL)

masterThesis

2016-06-22
2016-06-22T10:53:56Z
2015-12-09


Στην παρούσα εργασία μελετάται το φαινόμενο της ενσφήνωσης οδοντωτών τροχών παραλλήλων αξόνων. Αρχικά αναπτύσσεται κώδικας σε περιβάλλον Matlab ο οποίος υπολογίζει τη γεωμετρία των οδοντωτών τροχών που θα μελετηθούν. Στη συνέχεια γίνεται σχεδιασμός των τροχών σε τρισδιάστατο περιβάλλον κάνοντας χρήση του λογισμικού Solidworks. Έπειτα γίνεται υπολογισμός με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, μέσω του προγράμματος Ansys, των τάσεων που αναπτύσσονται στον πόδα του οδόντος. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την παρούσα μελέτη και προτείνονται σχέδια μελλοντικής επέκτασης της. (EL)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο--Μεταπτυχιακή Εργασία. Διεπιστημονικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Συστήματα Αυτοματισμού” (EL)


Απόσταση αξόνων
Οδοντωτοί τροχοί
Ενσφήνωση (EL)
Parallel-axis (EN)
Impaction (EN)

Ελληνική γλώσσα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου. Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών (EL)

Default License




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.