Ανάπλαση εγκαταλελειμμένου οικισμού στα Πομακοχώρια Ξάνθης

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ανάπλαση εγκαταλελειμμένου οικισμού στα Πομακοχώρια Ξάνθης (EL)

Γεωργάκης, Σπυρίδων (EL)
Μπαντάκ, Τουνάι (EL)
Bantak, Tounai (EN)
Georgakis, Spyridon (EN)

ntua (EL)
Βλάχος, Γεώργιος (EL)
Μπαδογιάννης, Ευστράτιος (EL)
Βουγιούκας, Εμμανουήλ (EL)

bachelorThesis

2017-07-17
2017-09-15
2017-09-15T11:02:59Z


Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την μελέτη του εγκαταλελειμμένου οικισμού και την ανάπλασή του στα πλαίσια του αγροτουρισμού. Ένας από αυτούς τους οικισμούς, άκμασε στο νομό της Θράκης – τα Πομάκικα χωριά- στηριζόμενα στον μεγαλύτερο βαθμό από τον αγροτικό τρόπο ζωής. Στην παρούσα εργασία, αρχικώς ορίζεται ο αγροτουρισμός, τα είδη του, οι στόχοι του, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Ο αγροτουρισμός εξαρτάται σαφώς από την θέση του οικισμού αλλά και από το κλίμα, γι’ αυτό παρατίθενται οι παράγοντες που το επηρεάζουν: γεωγραφικό πλάτος, απόσταση της ξηράς από τη θάλασσα, επικρατέστερος άνεμος, υψόμετρο της περιοχής και θαλάσσια ρεύματα. Για να ¨ευδοκιμήσει¨ ο αγροτουρισμός χρειάζεται η σωστή μελέτη και αξιοποίηση των κτηρίων. Εν προκειμένω αναλύεται το κατασκευαστικό σύστημα αλλά και η δυνατότητα προσέλευσης στον οικισμό. Στο πέμπτο και έκτο κεφάλαιο μέσω των εικόνων – σχεδίων παρουσιάζονται τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις του οικισμού στην προτέρα και στη μελλοντική τους κατάσταση. Τέλος γίνεται αναφορά στην βιοκλιματική προσέγγιση, ιδιαιτέρως στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, στα φωτοβολταϊκά συστήματα και στις τεχνικές φυσικού δροσισμού και φωτισμού. (EL)


Αγροτουρισμός (EL)
Βιοκλιματικά (EL)
Ανάπλαση (EL)
Αρχιτεκτονική (EL)
Ξάνθη (EL)

Ελληνική γλώσσα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής (EL)

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.