Χρήση φυσικών αντιμικροβιακών ενσωματωμένων σε εδώδιμες επικαλυπτικές μεμβράνες σε προιόντα κρέατος

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Χρήση φυσικών αντιμικροβιακών ενσωματωμένων σε εδώδιμες επικαλυπτικές μεμβράνες σε προιόντα κρέατος (EL)
Application of natural antimicrobials embodied in edible films on meat products (EN)

Χανιώτη, Σοφία Γ. (EL)
Chanioti, Sophia G. (EN)

Τζιά, Κωνσταντίνα (EL)
Ταούκης, Πέτρος (EL)
Ωραιοπούλου, Βασιλική (EL)

bachelorThesis

2011-03-02
2011-07-07T08:18:35Z
2011-07-06
2011-07-07


Σοφία Γ. Χανιώτη (EL)
238 σ. (EL)
Η παρούσα διπλωματική εργασία είχε ως αντικείμενό της τη μελέτη της χρήσης διαφόρων φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών ενσωματωμένων είτε σε εδώδιμες επικαλυπτικές μεμβράνες είτε απευθείας μέσα στο προιόν κρέατος, συγκεκριμένα σε λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης. Μελετήθηκε η μικροβιολογική μεταβολή, το χρώμα και η υφή των προιόντων κρέατος. (EL)
The purpose of this dissertation was the study of the effect of several natural antimicrobials embodied in edible films (chitosan and HPMC) or direct inside the meat product and more specific in Frankfurt type sausages. The shelf life and the colour change were investigated. (EN)


Εδώδιμες μεμβράνες (EL)
Κορίανδρος (EL)
Χιτοζάνη (EL)
Φυσικά αντιμικροβιακά (EL)
Προιόντα κρέατος (EL)
Natural antimicrobials (EN)
Edible films (EN)
Coriander (EN)
Chitosan (EN)
Meat products (EN)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (EL)

ETDRestricted-policy.xml (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.