Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Παχυσαρκία και κύηση

Χάδος Νικόλαος (EL)

Η παχυσαρκία είναι μία κατάσταση που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα. Το μεγάλο βάρος και η παχυσαρκία είναι συνήθη ευρήματα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Οι παχύσαρκες γυναίκες στην διάρκεια της κύησης παρουσιάζουν σημαντικά υψηλό ποσοστό εκδήλωσης επιπλοκών και αυτό εξαρτάται από το μέγεθος της αύξησης του βάρους τους. Επιπλοκές, όπως, η υπογονιμότητα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι λοιμώξεις, η θρομβοεμβολική νόσος και δυσκολίες κατά την διάρκεια του τοκετού, είναι συχνότερες σε αυτές. Επίσης, πιο συχνά σε νεογνά από παχύσαρκες μητέρες σε σχέση με νεογνά από κανονικού βάρους μητέρες είναι προβλήματα, όπως οι συγγενείς ανωμαλίες, η μακροσωμία και η αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας. Με την σωστή προετοιμασία και πληροφόρηση πριν από την σύλληψη, με προσεκτικό προγεννητικό έλεγχο, αύξηση βάρους μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, οι παραπάνω κίνδυνοι μπορούν να μειωθούν. (EL)
The prevalence of overweight and obesity has reached epidemic proportions around the world. When it occurs before or during pregnancy, among women of reproductive age, constitutes a major risk factor for both maternal and fetal complications. Compared with normal weight, maternal obesity is related to a higher risk of subfertility, miscarriage, thromboembolism, hypertensive disorders, gestational diabetes, preterm delivery and higher frequency of cesarean section. Fetal complications include congenital anomalies, macrosomia and intrauterine death. Obstetricians should provide preconception counseling and education about the possible complications and should encourage obese women to gain an appropriate amount of weight during pregnancy. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)


Ελληνική γλώσσα

2012





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.