Ο δυναμικός χαρακτήρας του χωρικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Ο δυναμικός χαρακτήρας του χωρικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας

Καζάνης Στυλιανός (EL)
Kazanis Stylianos (EN)

Το δίκαιο του περιβάλλοντος είναι, εν πολλοίς, διαμορφωμένο νομολογιακά. Υπό την έννοια αυτή, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαμορφώνεται η περιβαλλοντική νομολογία των δικαστηρίων αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σκοπός της εργασίας είναι να καταδείξει το σύνολο των παραγόντων εκείνων που επιδρούν καταλυτικά στη μεταβολή της νομολογίας υπό το φως των εκάστοτε κοινωνικών, οικονομικών, τεχνολογικών αλλά και δικαιικών εξελίξεων. Παράλληλα, μέσα από την καταγραφή των νομολογιακών εκείνων παραδειγμάτων που καταδεικνύουν το ευμετάβλητο της περιβαλλοντικής νομολογίας, η εργασία στοχεύει στο να προτείνει μια γενικότερη εξήγηση του φαινομένου της δυναμικής αντίληψης του δικαίου που διέπει το περιβάλλον. (EL)
The Environmental Law is, by and large, the product of relevant case-law, in a way that renders the understanding of the method in which it is interpreted by the judicial authorities particularly important. The main purpose of this project is to demonstrate the multiplicity of the factors which drastically alter the Courts' environmental adjudication in light of the various social, economic, technological and judicial developments and to provide a more comprehensive exegesis for the dynamic nature of the Environmental Law. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Δίκαιο – Νομοθεσία (EL)
Law and Legislation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.