Κρυπτονομίσματα και χρηματοπιστωτικό σύστημα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Κρυπτονομίσματα και χρηματοπιστωτικό σύστημα

Παναγιωτόπουλος Γεώργιος (EL)
Panagiotopoulos Georgios (EN)

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από τη διάδοση της χρήσης κρυπτονομισμάτων, με τη συζήτηση στο νομικό κόσμο να επικεντρώνεται στις επιπτώσεις που έχει η ευρεία κυκλοφορία τους στο δημοσιονομικό τομέα. Ωστόσο, η τεχνολογία στην οποία βασίζονται έχει πολλαπλές εφαρμογές και ήδη χρησιμοποιείται από εταιρείες ανά τον κόσμο για τη χρηματοδότησή τους. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση αυτού του φαινομένου, όπως επίσης και του επικείμενου ρυθμιστικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, θα εξεταστούν πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας στο πεδίο της εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και ένας νέος εταιρικός τύπος, βασισμένος εξ’ ολοκλήρου σε αυτή. (EL)
Initial Coin Offerings (ICOs) are gaining popularity as a form of crowdfunding, especially for start-ups. However, the underlying technology of crypto-tokens has many more uses for companies. The purpose of this paper is to examine the applications of blockchain technology in the corporate field, alongside the impending regulation of the field by the EU. (EN)

born_digital_postgraduate_thesis
Διπλωματική Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Δίκαιο – Νομοθεσία (EL)
Law and Legislation (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.